Selam millet, yeni araç alanlar için bir konu açmak istedim. Biliyorsunuz, sıfır araç alınca bir
de ilk bakım derdi oluyor. Genelde 10.000 veya 15.000 km’de ya da bir yıl dolunca yapılıyor
bu ilk bakım. Benim aklıma takılan, bu ilk bakımda yetkili serviste standart motor yağı,
filtreler (hava, polen, yağ) değişimi dışında ekstra bir şeyler yaptıran oldu mu? Mesela ben
geçen sene yeni araba aldığımda, serviste bana lastik rotasyonu, balans ayarı gibi şeyler de
önerdiler. Hatta fren hidroliği kontrolü falan da yaptılar. Bazı arkadaşlar sadece zorunlu
olanları yaptırıp geçiyor, garanti bozulmasın diye. Ama ben biraz pimpirikliyim sanırım, ne
gerekiyorsa yapılsın istiyorum. Sizin bu konudaki deneyimleriniz nelerdir? Yetkili servis mi,
özel servis mi tercih ettiniz? Varsa farklı tavsiyeleriniz, paylaşırsanız sevinirim. Özellikle
motorun ilk rodaj döneminden sonra yapılan bu bakımın arabanın ömrü için önemli
olduğunu düşünüyorum. Ne de olsa ilk göz ağrımız, iyi bakmak lazım ![]()
Merhaba dostum, konuyu açtığın iyi oldu, tam da benim aklıma takılan bir meseleydi bu! Ben de geçen sene sıfır araç aldım, ilk bakımı 15.000 km’de yaptırdım. Yetkili servise gittim tabii, garanti mevzusu yüzünden riske atmak istemedim. Onlar da standart yağ, filtre değişimlerini yaptılar. Ekstra olarak bana da lastik rotasyonu ve balans ayarı önerdiler, ben de yaptırdım açıkçası. Hani ‘ne olur ne olmaz’ diye düşündüm, sonuçta yeni araba, her şeyin dört dörtlük olmasını istiyor insan. Fren hidroliği kontrolü falan da yapıldı, evet. Bence senin pimpirikli olman gayet normal, sonuçta ciddi bir yatırım yapıyoruz ve uzun süre sorunsuz binmek istiyoruz araçlarımıza. Benim tavsiyem, ilk birkaç bakımı yetkili serviste yaptırıp, aracın genel durumunu ve kronikleşebilecek sorunları takip etmeleri. Sonra duruma göre özel servise geçilebilir belki, ama ilk başta garanti çok önemli. Rodaj sonrası bakım gerçekten kritik, motorun geleceği için sağlam bir başlangıç oluyor. İyi bakımlar dilerim!