Renault Clio Yine Zirvede! Ocak 2026 Satış Şampiyonu Belli Oldu 🏆

Selamlar otomobil tutkunları,

Bugün otomobil gündemini kurcalarken Ocak 2026 satış verilerine denk geldim ve açıkçası pek şaşırmadım ama rakamlar yine de konuşulmaya değer. Türkiye’nin en çok satan otomobili ünvanı yine el değiştirmedi: Renault Clio HB! :automobile::dashing_away:

Ocak ayında tam 4.556 adet satarak rakiplerine ciddi bir fark atmış. İkinci sırada ise 3.200 adetle Toyota C-HR (hibrit) geliyor. Listede Toyota Corolla ve VW Tiguan gibi modeller de var ama Clio’nun bu “halkın arabası” imajı ve filo satışlarındaki gücü belli ki 2026’da da tam gaz devam ediyor.

Peki, fiyatlar ne alemde?
Yeni 2026 model Clio’nun liste fiyatı 1.799.000 TL’den başlıyor. Lansmana özel ilk 1.000 kişiye 50 bin TL indirim gibi kampanyalar da varmış ama dürüst olalım, 1.8 milyon TL bandına dayanan bir B segmenti araç için ne düşünüyorsunuz?

Sizce Clio’nun bu başarısı sadece “ulaşılabilirlik” mi (ki artık ne kadar ulaşılabilir tartışılır), yoksa gerçekten segmentinin en mantıklı tercihi mi? Bu fiyatlara rağmen hala zirvede olması piyasanın geri kalanı hakkında bize ne söylüyor?

Gelin biraz dertleşelim, bu fiyatlarla sıfır araç almak hala mantıklı mı yoksa ikinci ele mi yönelmeli?

Yorumlarınızı bekliyorum! :backhand_index_pointing_down:

#otomobil #renaultclio #ocak2026 #satışrakamları #otomobilgündemi #aracforum